برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
ساختمان سبز
- دی ۱۱, ۱۳۹۴
- , ۵:۲۹ ب.ظ
- , بلاگ
مفهوم توسعه پایدار به دوران بحران انرژی و نگرانی های ناشی از آلودکی های زیست محیطی در دهه های شصت و هفتاد قرن بیستم برمی گردد. “بهار خاموش” کتاب راشل کارسون اولین تلاش صورت گرفته برای محافظت از محیط زیست به شمار می آید و تغییرات و میراث به جای مانده از آن امروزه تبدیل به توسعه پایدار و ارتباطی نزدیک با مفهوم ساختمان سبز شده است.

ساخت و ساز سبز عبارت است از احداث سازه ها و استفاده از فرآیندهایی که در آنها مسئولیت های زیست محیطی و بهینگی منابع در کل چرخه ساخت شامل: طراحی، ساخت، بهره برداری، نگهداری، مرمت و بازسازی رعایت شده باشند. دغدغه های طراحی سنتی ساختمان شامل نگرانی های اقتصادی، کاربردی، دوام، استحکام و راحتی نیز با چنین رویکردی حل خواهند شد.
آژانس حفاظت محیط زیست ایالات متحده
هدف اصلی ساختمان سبز کاهش کلی تاثیرات فضاهای ساخت و ساز در سلامت انسان و محیط زیست است که از طریق روش های زیر به واقعیت می پیوندد:
- استفاده بهینه از انرژی، آب و دیگر منابع
- حفظ و حراست سلامت ساکنان و ارتقاء بهره وری ساختمان
- کاهش پسماند، آلودگی و اثرات مخرب زیست محیطی
- مکان یابی و طراحی سازه موثر و کارآمد
- بهینه سازی انرژی
- بهینه سازی آب
- بازدهی مواد اولیه و مصالح
- توسعه کیفیت محیط داخلی
- بهینه سازی عملیات و نگهداری
- کاهش پسماند و ضایعات
اولین ساختمان سبز ایران با پوشش های نانوعایق در سقف و جدارها، شیشه های دوجداره با پوشش ضد “یو وی”، پوشش سبز گیاهی، سیستم آب گرم خورشیدی و برق خورشیدی توسط هیئت علمی دانشکده مهندسی صنایع و مدیریت سیستم دانشگاه صنعتی امیرکبیر ساخته شده است.
آقای داود فدایی مبتکر این ساختمان سبز می گوید: این ساختمان با پوشش های گیاهی و لایه های پوششی شیشه ها، از ورود اشعه “یو وی” که باعث گرم شدن داخل ساختمان میشود تا میزان نود و نه درصد ممانعت می کند و پنجاه و هفت درصد مقدار انرژی سرمایشی مورد نیاز در تابستان را کاهش می دهد.